Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Först ut är Jan-Inge som började arbeta med Torkel ”Toy” Jönsson redan på 90-talet och då var det taxi för hela slanten.

Hur hamnade du i åkeribranschen?

– Det var verkligen en ren slump. Jag körde taxi tidigare, men under pandemin så stannade den mesta taxitrafiken av och när Toy ville lägga ner taxiverksamheten så han undrade om jag ville köra följebil istället och på den vägen är det.

Jag stannar säkerligen kvar länge om inget oförutsett inträffar

Du började jobba med Toy redan på 90-talet?

-Jag började hos honom redan våren 1996 och sedan har åren rullat på. Jag var med när han startade Taxi MellanSkåne i Eslöv där det som mest rullade ett 40-tal bilar.

– När Toy sålde TMS så satte han in ett par bilar på TaxiSkåne i Lund/Malmö där jag var med o körde fram till 2019. Då Toy ville starta upp på nytt i Eslöv så då körde vi igång som ToysTaxi men våren 2020 så fallerade allt pga pandemin och då hamnade jag på varningsbil- / vägtransportledarsidan. Där är jag nu och jag stannar säkerligen kvar länge om inget oförutsett inträffar.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

-Det varierar väldigt mycket från dag till dag och vecka till vecka. Från att den ena dagen köra en tur här nere i Skåne, till att nästa vecka köra en resa som tar några dagar mot Norrland. Sedan kan det bli nattkörning någon vecka också.

”Den varierande arbetstiden har alltid passat mig bäst”

Vad är roligast med ditt jobb?

-Man får se en hel del av vårt land och det år alltid trevligt. Den varierande arbetstiden är något särskilt som passar mig bra. Jag har nästan alltid jobbat varierande arbetstider och det har alltid passat mig bäst.

Nu har ni fått träffa Jan-Inge som tog klivet från taxibranschen till att köra vägtransportledare hos Toys Transporter. Vill du också utbilda dig till vägtransportledare? Ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/