Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Alla tidigare reportage hittar ni under denna sidan.

Denna veckan handlar artikeln om Johanna som kör VTL i Stockholm

Vem är du och vad gör du på Toys Transporter?

Johanna, jag kör VTL för Toys Transporter uppe i Stockholm

Vad gjorde du innan du hamnade hos Toys Transporter?

Jag har kört lastbil egentligen hela mitt yrkesliv. Visst, jag är maskinist från början men jag började köra lastbil när jag var 18.

Jag trivs jättebra och ångrar mig inte en sekund att jag valde detta

Var det självklart för dig att hamna i transport- & åkeribranschen?

Nej, verkligen inte. Jag var väldigt fisförnäm när jag var liten, höll på med konståkning, hästar och sånt. Sedan upptäckte jag saker med motorer och då spårade det ur. Jag trivs jättebra och ångrar mig inte en sekund att jag valde detta.

Vad är den stora skillnaden mellan det du gjorde innan och det du gör idag?

Friheten. Jag jobbar med mycket frihet under ansvar. När man kör VTL får man se väldigt mycket också och träffa mycket nytt folk, jämfört med att köra lastbil i Stockholm, då ser man bara Stockholm. 

Hur ser en riktigt bra arbetsdag ut för dig?

En riktig bra dag är när det är gött väder, bra stämning, alla är glada liksom och allt flyter på.

Vad hade du gjort om du inte körde VTL?

Om jag får drömma fritt så hade jag jobbat på sjukhus men om jag inte får drömma fritt och vara lite realistisk så hade jag fortfarande kört lastbil. 

Hysterisk hardstylemusik, då blir man pigg!

Hur gör du för att hålla dig pigg på vägarna?

Oj, jag har sååå bra metoder! Jag borstar tänderna, sover mycket och äter mycket. Men att borsta tänderna helt sporadiskt är jättebra, när man har en 45 minuters paus någonstans. Det är riktigt bra! Dricka kaffe är också bra för att hålla sig pigg. Man får använda go fantasi helt enkelt!

Vad lyssnar du på i högtalarna när du kör långt?

Hysterisk hardstylemusik, då blir man pigg! 

Vem/vad är bästa sällskapet att ha med sig i bilen?

Lätt, min co-driver Ted! Han är min hund och är med mig överallt. Han heter egentligen Dumle och kommer från Rosengård (Malmö) men nu heter han Ted, jag har döpt om honom, han är lite för cool för att heta Dumle.

Vilken är den bästa rastplatsen?

Jag gillar ju mat, så håller mig till rastplatser som har bra mat. Resten bryr jag mig inte så mycket om, men visst, det är ju praktiskt om rastplatsen har bra grönområden med tanke på Ted som är med mig. Maten är viktigast!

– Ska jag nämna någon så är det Tönnebro norr om Gävle. Bra mat, bra grönområden.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag sitter nog mycket hemma, virkar och kanske spelar Bingolotto, det är ju det bästa som finns! Annars håller jag på mycket med bilar, drifting och sånt kul. Sedan är det skillnad fritidssysslorna på sommar- & vinterhalvåret, helt klart.

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.

Läs våra tidigare artiklar: