Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Från en Jan-, till en annan. Först ut var Jan-Inge som började arbeta med Torkel ”Toy” Jönsson redan på 90-talet och nu ska ni få träffa Jan-Ove, som arbetat med Toy sedan 2014.

Hur hamnade du i åkeribranschen?

Jar alltid haft ett stort intresse av åkeribranschen och var tidigare anställd som väktare. Sedan fick jag frågan om jag ville börja arbeta som vägtransportledare, det är ett filbyte jag absolut inte ångrar.

Ett filbyte jag absolut inte ångrar

När började du jobba som vägtransportledare?

Jag började jobba som vägtransportledare redan 2011 men hamnade rätt 2014 när både jag och bil blev inhandlade av Toy. Väl där njuter man nu av 52 veckor ”semester” per år.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Detta jobbet varierar mer än våra årstider med rekningar i trånga bergsutrymmen ena dagen, breda transporter bland snötäckta fjälltoppar nästa och övergår till en lång transport i öppna vidder den tredje. Ingen dag är den andra lik och det är också en av de alla tjusningar med detta jobbet.

”Ingen dag är den andra lik”

Vad är roligast med ditt jobb?

Alla underbara vyer och upplevelser med minnen från varje hörn i både Sverige och Norge. Alla möten med människor från både när och fjärran.

Bildspecial från Jan-Oves kamerarulle

Foto: Jan-Ove Hamar

Vill du också utbilda dig till vägtransportledare? Ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/

Läs tidigare inlägg: