Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Alla tidigare reportage hittar ni under denna sidan.

Vem är du och vad gör du på Toys Transporter?

– Jag heter Roland, och jag kör TMA-bil hos Toys Transporter sedan knappt ett halvår tillbaka.

Vad gjorde du innan du hamnade på Toys Transporter? 

– Jag jobbade i många år, cirka 30, på lagret Akzo Nobel i Malmö. Sedan gick jag i pension, så jag är egentligen pensionär, men jag tycker att det är kul att ha något att göra ändå. Så detta fungerar bra.

– Jag körde lastbil innan jag började jobba på lagret, så jag har egentligen varit inne i lastbilssvängen väldigt länge.


Hur hamnade du på vägarna?

– Där jag jobbade tidigare hade vi egna distributionsbilar. Man visste att jag hade lastbilskörkort och en dag fick jag frågan om att hoppa in och köra. Till en början blev det när kollegor var sjuka som jag fick hoppa in, sedan blev det mer och mer.

Vad gör att du vill jobba trots att du egentligen är pensionär?

– Det finns mycket att göra, jag har att hitta på, men jag tycker det är så kul. Det är också bra att jobba lite extra som pensionär. Lite plus i kassan är alltid bra. Annars är det kul att träffa nytt folk och jag är väldigt social av mig så därför passar det mig bra. Mycket positivt.


Vad är det bästa med att köra TMA-bil?

– Jag träffar mycket folk, och man vet om att man gör en insats för alla som arbetar på vägarna. Man ser tyvärr skräckexempel på hur folk kör, så då förstår man verkligen att TMA-bilar behövs för att skydda.

När allt flyter på, inga olyckor, inga incidenter!

Hur fördriver du tiden i TMA-bilen?

– Ibland kollar jag lite på telefonen. Men mestadels gäller det att hålla lite koll på trafiken bakom mig och även vara jour om någon behöver min hjälp på något sätt. Jag har att göra, man sitter inte bara och glor. Vi har ju ett ansvar också.

– Skulle jag se något, eller om något skulle hända kan jag lätt kommunicera med folk genom komradion vi har med oss.

Hur ser en riktigt bra arbetsdag ut för dig?

– När allt flyter på, inga olyckor, inga incidenter! Det är tyvärr väldigt nära många gånger, så som folk kör och beter sig i trafiken…

Vad är den stora skillnaden mellan att köra lastbil förr i tiden och idag?

– Tittar vi på själva lastbilarna så har dem blivit mycket mer behagliga att köra, med automatlådor och mjukare att köra. Förr var det mer manuellt växlade lastbilar. 

– Men annars så märker man nog mer att folk har mer bråttom, allt ska gå så himla fort hela tiden. Folk är stressade.

Vad hade du gjort om du inte körde TMA-bil idag?

– Det är inte så att jag hade varit arbetslös när det kommer till sysslor. Jag bor på en gård så där finns det alltid saker att göra.

– Jag trivs så bra! Hade jag vetat hur det var att köra TMA-bil tidigare så hade jag nog sökt mig till Toys Transporter långt mycket tidigare. Jag hade varit pensionär nu några år och som sagt, jag önskar att jag visste om hur det var att jobba med detta tidigare.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Ta hand om hästarna, hundarna och gården hemma. Livet rullar på som det ska! Jag tycker om att fixa och dona där hemma så det passar bra. 

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.

Läs våra tidigare artiklar: