Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Ni har träffat Jan-Inge, Jan-Ove, Bozze, Martina, Jari och Rasmus. Nu träffar vi Richard som jobbat många år i branschen.

Hur hamnade du i åkeribranschen?

– Allt började med att min mor gifte om sig med en åkare tidigt på 80-talet. Då fastnade jag direkt för det yrket och började intressera mig för det. Det var så jag kom in på det. Efter skolan gick jag som traditionell målarlärling och lärde mig det yrket. Sedan var det dags för lumpen och jag hamnade uppe i Eksjö. Det var inte jättekul så jag tog lastbils- & busskörkort på fritiden. När jag sedan muckade började jag köra lastbil på ASG i Landskrona. Sedan hamnade jag i Eslöv och i specialtransportbranschen i lite drygt 25 år.

– Det dök upp en Iveco med kran – ”moppebil” som tjejerna på jobbet säger lite skämtsamt. Sån ville jag köra och när Toy skaffade en sådan så började jag där. Jag har känt Toy sedan 2003 och vi har följt varandra åt, så när ”moppebilen” dök upp var det kul att börja jobba med honom.

”Korta och snabba transporter”

Hur ser en arbetsdag ut?

– Jag kör runt i min lilla ”moppebil”* för det mesta och servar uthyrningsföretag som Cramo, Renta, Leja och Skanska Rental, mycket uthyrningsföretag inom byggindustrin. Det är korta och snabba transporter, det är min huvudsyssla men ibland är jag och jobbar med den stora kranbilen och lastväxlarbilen.

*Iveco kranbil

Foto: Christoffer Borg Mattisson / www.borg-mattisson.se / @borgmattisson

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är klart kundkontakten och att träffa mycket folk på många olika ställen. Jag trivs med att köra lastbil så det är ju en stor del i det hela.

”Det är väldigt tillfredsställande när det är en intensiv dag där allt bara klaffar”

Vilka utmaningar finns med jobbet?

– Det är väl inte så jättemycket utmaningar med själva jobbet i sig. Det skulle väl vara när det är väldigt mycket att göra eftersom jag tar emot kunderna direkt i bilen. När det är högt tryck är det mycket pusslande för att hinna med allt och att serva alla kunder på lika villkor. Det är den stora utmaningen.

– Det är väldigt tillfredsställande när det är en intensiv dag där allt bara klaffar.

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.