Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Först ut var Jan-Inge och Jan-Ove, denna gången får ni stifta bekantskap med Bozze som kör TMA-bil för Toys Transporter.

Hur hamnade du i åkeribranschen?

Jag hamnade i branschen för att jag tog körkort som ung, började då köra lastbil i Kristianstad. Sedan skaffade jag egen dragbil. Gjorde detta i cirka 10 år. Jag hamnade sedan i ventilationsbranschen då jag fick för mig att studera inom styr- & reglerteknik men sedan två år är jag tillbaka där allt började, i åkeribranschen och nu kör jag TMA-bil.

Fick för mig att studera styr-& regler, men nu är jag tillbaka i åkeribranschen

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag får ofta dagens arbetsorder redan dagen innan så jag vet alltid var jag ska köra. Dagen börjar med att jag hämtar lastbilen (TMA), kontrollerar så att allt är som det ska och att allt fungerar med krockkudden, inget läckage från hydrauliken etc. Sedan kör jag dit jag ska stå för dagen eller om det är på natten och träffar personalen och kunden som hyrt in oss för uppdraget och går igenom dagens arbete innan det påbörjas.

Varför är det så viktigt med TMA-bilar?

Det är viktigt för att det verkligen behövs, inte minst nu när det känns som att många verkligen struntar i medtrafikanter och framförallt personal som arbetar på vägarna. Min personliga åsikt är att alla som tar B-körkort idag, borde få uppleva hur det verkligen är längs vägarna vid vägarbeten osv. Att få känna på hur farligt det faktiskt kan vara. Detta tror jag hade lett till att fler tänker efter i trafiken och saktar ner. Detta kan rädda liv.

”Kamratskapen på arbetsplatsen är jätterolig”

Vad är roligast med ditt jobb?

Kamratskapen på arbetsplatsen är jätterolig och det är kul att känna den positiva responsen från kunderna när man är ute och jobbar. Man känner ju också att man gör stor nytta ute i trafiken och skyddar bland annat personal som jobbar vid vägarna.

Nu kommer vi till en fråga som gissningsvis många undrar över, hur fördriver man tiden i en TMA-bil?

Det är tur att man har en telefon med lite roliga spel i. Nä, skämt åsido. Man har ju rätt mycket tid över när man sitter i TMA-bilen ute på arbetsplatsen. Då kan man passa på att läsa eller lyssna på lite bra musik. Det är ingen fara alls. Man har ju samtidigt lite koll på trafiken i närområdet för att hålla sig uppdaterad.

Nu har ni fått träffa Jan-Inge, Jan-Ove och Bozze hos Toys Transporter. Vill du också utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.