Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Alla tidigare reportage hittar ni under denna sidan.

Idag träffar vi en ny kollega till oss, Rasmus!

Vem är du och vad gör du på Toys Transporter?

Jag heter Rasmus och jag gör lite allt möjligt. Jag kör TMA, flakväxlaren, skruvar lite och fixar och donar med det mesta som behöver fixas med bilarna. Men det jag gör mest är att köra lastbil.

Vad gjorde du innan du hamnade hos Toys Transporter?

Oj, jag har gjort en del. Jag jobbade som gummigubbe (däckmakare), jobbat i butik men också kört följebil i några år. Det var så jag blev intresserad av att jobba på Toys Transporter. 

Jag har sett Toys följebilar tidigare, så blev jag intresserad och kollade upp lite mer och skickade en spontanansökan och fick jobbet. Nu har jag varit hos Toys Transporter i ett halvår.

Var det självklart för dig att hamna i transport- & åkeribranschen?

Nej egentligen inte. Jag gick och läste till bilmekaniker från början men kort in på utbildningen blev jag mer intresserad av lastbilar så jag bytte över till transportsidan. Jag har alltid hållit på med lastbilar, fordon och tunga maskiner så det blev bra.

”Vi skyddar ju dem”

Vad är det roligaste med ditt jobb du har idag?

Det bästa är nog när man kommer ut till en kund och de är nöjda med en och jobbet man gör. Ett bra exempel är när man kommer ut och ställer upp sig som TMA-skydd vid en olycka, då ser man ju att polisen, räddningstjänst och bärgare uppskattar det vi gör. Vi är väldigt uppskattade av alla de som jobbar vid vägarna. Vi skyddar ju dem.

Hur fördriver du tiden i TMA-bilen?

Jag pratar väldigt mycket i telefon, och när jag inte pratar i telefon så blir det att kolla lite på sociala medier och vara ute och försöka hjälpa till så mycket jag kan och får.

Hur ser en riktigt bra arbetsdag ut?

När man har att göra hela tiden. Det ska alltid gå i ett! Jag gillar inte att ta det lugnt.

Vad hade du gjort om du inte jobbade med det du gör idag?

Om jag inte hade gjort detta så hade jag nog varit tungbilsmekaniker, det tror jag.

Hur ser en schemat ut för dig?

Varannan vecka kör jag fjärren och då kör jag mycket långt hemifrån och varannan vecka kör jag TMA. 

”Det beror lite på humör och tid på dygnet”

Hur håller du dig pigg när du kör långt?

Snus och Nocco (energidryck)!

Vilken musik dånar ut i dina högtalare?

Jag lyssnar på allt, verkligen. Allt från heavy metal till country. Det beror lite på humör och tid på dygnet.

Du kör långt, mitt i natten uppe i norra Sverige. Det är beckmörkt och det är bara du och vägen, vad lyssnar du på då?

Då blir det country!

Vilken är din favoritrastplats?

Rasta i Ödeshög! Stället är ganska fräscht och man snålar inte med portionerna. Så det blir ett litet plus till tjejerna i köket där, god mat och bra portioner.

Vad gör du när du inte jobbar?

Då skruvar jag med bilarna där hemma. Just nu fixar jag med en gammal jänkebil som jag vill få besiktigad, den har inte varit besiktigad sedan 70-talet, så där har jag lite att göra.

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.

Läs våra tidigare artiklar: