Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Ni har träffat Jan-Inge, Jan-Ove, Bozze, Martina och Jari. Denna fredagen stiftar vi bekantskap med Rasmus.

Hur hamnade du i åkeribranschen?

Egentligen av en ren slump, jag jobbade ihop med en bekant till en tidigare trafikplanerare hos Toy samtidigt som jag tog körkort för mina tunga behörigheter. Han ringde en kväll då Toys hade frågat om han kunde köra, men han hade annat för sig så han kastade över frågan till mig. Jag nappade direkt och fick köra några turer, detta var 2015. Jag kände direkt att det var nått som passade mig.

”Jag nappade direkt”

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Hur ska man förklara detta då? Man kommer till jobbet och loggar in, kollar på kartan och i trafikledningsprogrammet om uppdragen för natten har gått som planerat. Har dem det kan man börja med en kopp kaffe. Har dem inte det får hjärnan börja jobba och komma på lösningar på de turer man hade planerat natten efter på de bilar som kört natten. Sedan söker jag också många transportdispenser åt våra kunder.

”Det man gör utöver sin ”vanliga” dag har ju sin egen charm”

Vad är roligast med att ha ett så mångsidigt jobb där du gör en rad olika arbetsuppgifter?

– Jag skulle väl vilja säga omväxlingen, jag gillar ju verkligen mitt huvudsakliga jobb med transportplanering. Men det är också skitkul att emellanåt kunna lämna kontoret och ut och köra lite.

Vilken arbetsuppgift utöver trafikplaneringen och det administrativa tycker du är roligast?

-Vet inte om jag kan säga vilket som är roligast. Det man gör utöver sin ”vanliga” dag har ju sin egen charm.

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.