Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Alla tidigare reportage hittar ni under denna sidan.

Ny vecka, ny person. Idag träffar vi Susanne!

Vem är du och vad gör du på Toys Transporter?

Susanne, administration på kontoret sedan augusti 2018, börjar bli ett tag nu, tiden går fort.

Vad gjorde du innan du kom till Toys Transporter?

Jag har jobbat med konsultföretag på Ideon i Lund sedan 1985 ungefär. På de företagen jag jobbat på tidigare har jag suttit i reception och tagit hand om det administrativa.

”Vi har känt varandra i 42 år”

Hur hamnade du på Toys Transporter?

Vi har känt varandra  i 42 år, jag och Toy. Han ringde mig sommaren 2018 och behövde hjälp med att lägga in kunder i sitt nya datasystem. Sedan har jag varit kvar!

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

Vissa grejer gör jag varje dag, som exempelvis leverantörsfakturor som ska in i systemet. Men annars är det lite olika som ska göras då och då. Jag fixar och donar mycket med kurserna vi har, alla pärmar som ska kopieras upp, allt som ska bokas och som har med kurserna att göra. Sedan är det kontorsmaterial och sånt som ska fixas till kontoret och det gör jag. Vattna blommorna, det gör jag, allt sånt smått.

En dag sa Toy med glimten i ögat att han inte visste exakt vad jag gör om dagarna, men att det verkligen märks när jag inte är här.

Är det du som står för julpyntet på kontoret när det är dags?

Nej det gör vi tillsammans. Eller så fixar Toy det själv. Det brukar bli lite ljusstakar i fönsterna och lite så.

”Det är roligt varje dag ju”

Vad är det bästa med att jobba på Toys Transporter?

Det allra bästa är kollegorna. Vi har så roligt tycker jag. Det känns verkligen som att vi är ett gäng kompisar.

När är det som absolut roligast?
Det är roligt varje dag ju. Vi har roligt och har skratt på kontoret varje dag, jag tror inte att jag varit där en enda dag ut att det varit skratt på kontoret. Det är positivt!

Det är inte arbetsuppgifterna som är det viktiga utan folket man jobbar med är minst lika viktigt. För funkar inte det så funkar ofta inte det andra heller.

Vad är den stora skillnaden mellan det jobbet du har idag och det du gjort tidigare? 

Det går knappt att jämföra. Vi är 5-6 personer på kontoret här, och där jag var tidigare var 500. Den stora skillnaden är nog att man inte riktigt kan lära känna alla anställda på det andra stället, det kan jag här. Man kommer närmare varandra.

På kontoret, vad är ditt tips på musik?

Det är lätt, det är rockkanalen!

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag virkar. Jag har precis fått ett barnbarn och har ett till på gång, så jag virkar till dem.

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.

Läs våra tidigare artiklar: