Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Alla tidigare reportage hittar ni under denna sidan.

Precis som tidigare fredagar presenterar vi ett nytt ansikte och idag får ni träffa Christian.

Christian, berätta lite mer om vem du är och vad du gör hos Toys Transporter

– Jag är transportledare på kontoret. Det är först och främst TMA-bilarna, lastväxlarna, trailern och kranbilarna som jag ansvarar för. Sedan är jag även behjälplig med både följebil, VTL och dispenser och sånt när det behövs. Jag tar in priser, jagar in gods till bilarna, offererar till kunder osv. Det blir att jag har hand om allt från start till mål kan man säga.

Har du alltid jobbat med detta?

– Nej, jag har varit i logistikbranschen sedan 1990, när jag började på ASG. Då jobbade jag på terminalen och körde truck och lite annat. Egentligen är jag utbildad svetsare men det blev logistik för min del. Jag har varit lagerchef, sålt truckar, och har jag hållit på med specialtransporter sedan 2012. Så jag har stött på Toy många gånger genom åren och nu har jag jobbat för honom sedan ganska exakt ett år tillbaka.

Är det bara kontorsjobb för din del eller du är ute lite också?

– Ibland händer det att det ”stökar” till lite och då får jag vara flexibel och hjälpa till där det behövs. Det kan vara att köra lite liftar när Richard och Martina inte har möjlighet. Då kan jag sätta mig i bilen och koppla släpet så är jag ute hos kund på nolltid i stort sett. Det är en service jag tycker är bra att kunna ge till kunden när det behövs.

Hur skulle du beskriva en vanlig arbetsdag?

– Jag säger som alla andra, det finns inga dagar som är likadana. En dag börjar med att jag kör till kontoret sedan börjar telefonen ringa. Då är det igång, så tar jag det därifrån. Det är mycket som händer på en dag.

– Men en bra dag är en dag där alla har mycket att göra och vi har fått ihop bra rundor på bilarna. Sedan är det ju alltid något som inträffar men det löser vi alltid.

Vad är det klurigaste med ditt jobb?

– Det är helt klart att få ihop bra svängar för bilarna så att alla har att göra. Jag har mycket kontakter ute i landet med samarbetspartners och sånt, man får ringa runt mycket och höra om någon behöver hjälp av oss eller som när vi behöver hjälp av dem till exempel.

Vad är den stora skillnaden mellan jobbet du har idag och det du gjort tidigare?

– Att man får mycket kontakt med kunder, leverantörer och personal om dagarna. Det är ett väldigt varierande jobb med spontana och snabba puckar och man vet aldrig hur dagen ska bli på förhand. Jag trivs jättebra med det.

Vad gör att du trivs så bra med att jobba på Toys Transporter?

– Sammanhållningen på företaget är jättebra. Alla hjälps åt och det är väldigt duktiga medarbetare. Alla är väldigt engagerade i varandras grejer så det är lätt att hjälpa varandra. Det tycker jag är både roligt och viktigt på en arbetsplats.

– Ledarskapet från Toy är också väldigt bra. Det är rak kommunikation och väldigt tydligt vad alla ska göra. Det trivs jag med, att få veta direkt om något är bra och eller om det är mindre bra. Då blir resultatet bättre och vi utvecklas tillsammans.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Spelar bowling!

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.

Läs våra tidigare artiklar: