Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Ni har träffat Jan-Inge, Jan-Ove, Bozze, Martina, Jari, Rasmus och Richard. Idag är det dags för vår VD och ägare, Torkel ”Toy” Jönsson.

Hur hamnade du i åkeribranschen?

– Jag hamnade i branschen av en ren slump. Efter att jag utbildat mig till murare blev jag allergisk mot kalken i murbruket så det var bara att tänka om. Under tiden tog jag ett jobb på ett lager där jag även blev chaufför för deras lokala leveranser. Där kom jag i kontakt med en åkare och efter ett tag hade jag tagit tung behörighet och började köra lastbil hos honom istället.

– En sväng in om Poståkeriet hanns också med innan jag hamnade i en taxibil i Lund vilket jag trivdes väldigt bra med så efter ett tag hade jag en egen taxibil vilket snart blev flera för att till slut bli en egen taxibeställningscentral, Taxi MellanSkåne.

”Så klart nappade vi!”

Vad hände sen?

– Under taxitiden blev vi kontaktade av ett lokalt åkeri som undrade om vi kunde köra följebil till deras transporter och det nappade vi såklart på!

– 2006 såldes Taxi MellanSkåne men följebilarna behölls och den verksamheten började växa. Först med vägtransportledare, sen även med någon budbil. Även någon taxibil skaffades till flottan, men då under Taxi Skånes flagga för att avslutningsvis köras under egna varumärket Toys Taxi men vid pandemins utbrott avyttrades taxi en gång för alla och ersattes av TMA bilarna som därefter har kompletterats med någon kranbil, lastväxlare & jumbotrailern.

Vad är tjusningen med att driva Toys Transporter?

– Vi försöker hela tiden känna av och anpassa oss efter vad våra kunder önskar och därefter ge 100 procentig service! Vi gillar ”snabba puckar” och jag tycker att vi är riktigt bra på att fixa och trixa, -Något som varit helt omöjligt utan vår kompetenta och flexibla personal!

”Helt omöjligt utan vår kompetenta och flexibla personal!”

Hur ser dagarna ut nu då?

Numera hinns det tyvärr inte med att vara ute och köra så ofta även om det händer då och då, men oftast tillbringas mina dagar på kontoret där jag är minst i vägen 🙂

Med detta vill vi säga God jul och önska all personal, kunder, leverantörer och partners ett riktigt Gott Nytt år!

Läs våra tidigare artiklar: