Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Ni har träffat Jan-Inge, Jan-Ove, Bozze och Martina, denna gången är det dags att lära känna Jari!

Hur hamnade du i åkeribranschen?

-Jag körde taxi och buss på 80-talet och sedan när jag gjorde militärtjänst så tog jag övriga behörigheter för att köra lastbil, grusbil, trailers, styckegods osv. Idag är jag vägtransportledare hos Toy sedan 1,5 år tillbaka. Innan det körde jag specialtransporter i 14 år.

”Började med taxi och buss och är nu vägtransportledare”

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

-Ja, det finns inga vanliga arbetsdagar. Dagarna är väldigt olika och vi följer ju chaufförernas regler med spärrtider osv. men nu vintertid börjar vi vid 9-tiden och kör tills det är mörkt.

Du utgår från Göteborgstrakten, har du mest jobb där uppe eller det är utspritt över landet?

Jag har jobb i hela landet. Vi kör mycket för en firma jag jobbade för tidigare, Westdijk. Så det kan vara överallt rent geografiskt.

”Jag har sett hela Sverige, norden och stora delar av Europa”

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag har sett hela Sverige, norden och stora delar av Europa. Jag tycker det är kul att fortfarande vara en del av ”specialtransportgänget”. Att vara med i gänget är trevligt och glädjer mig. Min son kör för Westdijk så det är alltid roligt att vara med det gänget och träffa honom så klart.

Hur fördriver du tiden i bilen när ni står stilla?

Man kan titta på någon tv-serie, nyheter, läsa en bok eller läsa på nya regler kring dispenser osv. Det finns mycket man kan göra.

Nu har ni fått träffa Jan-Inge, Jan-Ove, Bozze, Martina och Jari hos Toys Transporter. Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.