Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Alla tidigare reportage hittar ni under denna sidan.

Idag träffar vi Hannes!

Vem är du och vad gör du på Toys Transporter?

Hannes, jobbar som vägtransportledare och jag har varit på Toys Transporter i cirka tre år nu.

Hur hamnade du på Toys Transporter? 

Har kört lite varningsbil innan på min tidigare arbetsplats och det dök upp en möjlighet att söka mig till Toys Transporter.

Vad gjorde du innan du började jobba för Toys Transporter?

– Jag är gammal telearbetare egentligen. Jag har jobbat flera år på Telia med kopparnätet och fibernätet. Installationer och service till fastigheter, lägenheter osv. Sedan har jag själv haft eget företag med teleskoptruckar i ungefär 10 år. Jag har gjort en del.

Hur hamnade du på vägarna?

För många år sedan tog jag C-kort och körde sopbil i Eslöv. Men det har alltid varit roligt med fordon, lastbilar och sånt. 

Vad tycker du om jobbet du har idag där du kör som vägtransportledare?

Det är ett jättebra jobb, verkligen. Jag har dessutom aldrig varit på ett företag där det varit sån sammanhållning. Bra folk och alla är glada. Man känner sig verkligen som en i gänget. 
Sedan säger jag som andra säger, man får se väldigt mycket av Sverige, Norge och Danmark. Generellt sett är det ett väldigt lugnt jobb där man kör mycket bil, men det gillar jag!

”Då är det roligt!”

Hur ser ett riktigt bra arbetspass ut?

När man vaknar på morgonen och har gott om tid på sig att äta frukost innan körningen, hinner kolla igenom allt praktiskt inför körningen. Sedan flyter allt på bra, bra chaufförer som vet hur man ska köra och kan sina lastbilar underlättar också. Sedan stannar man där på kvällen har trevlig middag tillsammans.

Det är himla trevligt när man kör några stycken och får umgänget, man kan sitta ner på kvällen och snacka, grilla och ha det trevligt tillsammans. Då är det roligt!

Sedan vill jag tillägga att det är riktigt kul att jobba och köra med någon som är väldigt erfaren och som har varit med länge. Där kan man lära sig väldigt mycket! 

Vilken är den bästa rastplatsen?

En riktigt trevlig rastplats är Klätten, söder om Torsby i Värmland. Där har vi stannat och grillat med andra chaufförer, väldigt fin miljö och trevligt! 

”Man är så koncentrerad hela tiden”

Hur håller du dig pigg på vägarna? 

Ja du, det är väl musik. Men jag har ofta inga problem att hålla mig pigg. Man är så koncentrerad hela tiden. 

Vad hade du gjort om du inte jobbade med det du gör idag?

Då hade jag nog varit kvar i tele- & fiberbranschen.

Vad gör när du inte jobbar?

Jag hittar på rätt mycket grejer faktiskt. Får jag en idé vill jag ofta göra den. För några år sedan byggde jag t ex en egen husbil. Men just nu håller jag på mycket med modeller, skalamodeller i skala 1:50 och 1:32 och utställningar. Så jag åker runt i Danmark, Sverige, Tyskland, Holland och ställer ut mina modeller och tittar på andras modeller.

Nu till helgen har vi i Modellvännerna en utställning i Sporthallen i Linderöd som ni kan besöka. Läs mer: https://www.facebook.com/events/889485082519200/

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.

Läs våra tidigare artiklar: