Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Ni har träffat Jan-Inge, Jan-Ove, Bozze, Martina, Jari, Rasmus, Richard och vår VD och ägare Toy. Nu skall ni få träffa en av våra senaste kollegor, nämligen Anders som kommer att köra VTL bil 13 framöver.

Vad tog dig till rollen som vägtransportledare?

– Jag tog mitt kort 1992. Efter många år som chaufför inom buss- & lastbilschaufför och egen byggfirma var det en vän som tipsade mig om Toys Transporter och att arbeta som vägtransportledare. Han trodde att det skulle passa mig bra att köra följebil. Jag träffade Toy och på den vägen var det.

– Jag minns att jag pratade med Toy efter min första körning och jag var hooked, det var riktigt jävla roligt att köra följebil. Det här ska jag göra!

”Jag blev hooked, det var riktigt jävla roligt att köra följebil”

Nu har du varit på Toys Transporter några månader, hur ser arbetsdagarna ut?

– Jag har kört rätt så mycket lastväxlare och legat borta mycket. Det trivs jag jättebra med. Sedan har jag varit med och hämtat de mest konstiga grejerna, gamla lastbilar, traktorer osv. Alla dagar är olika men det har sin charm.

– Nu när jag kör följebil så är man överallt också. Allt ifrån nordligaste delarna av Sverige och hela vägen ner till Ystad.

”11 fordon mitt i natten, med allt blinkande ljus och snötäckta skogar”

Vad är det roligaste med att jobba med det du gör?

– Det är väldigt avslappnande. I jämförelse med buss med massa resenärer och lastbil som är väldigt stressigt, är det väldigt avslappnande. Sedan är det spännande, det är hela tiden något nytt. Många frågar ”det verkar skittråkigt, ni kör ju inte fort”, men då svarar jag bara ”Och?!, det är så mycket annat, det är nya ställen och på de körningarna jag gjort jag har varit överallt i hela Sverige”.

– Jag fick se mycket när jag körde turistbuss, men jag får se mycket vackert nu också och eftersom vi inte kör så fort så hinner man se det på ett annat sätt.

Vilket är det vackraste stället att köra på?

– Småvägarna i Norrland är väldigt vackert och det kan jag rekommendera. Nu när vi körde där senast körde vi 11 fordon mitt i natten, med allt blinkande ljus och snötäckta skogar, det var väldigt häftigt. Men där är även fint på sommaren så klart även om det är magiskt på natten.

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.

Läs våra tidigare artiklar: