Med regelbundenhet kommer vi på Toys Transporter att presentera det viktigaste vi har, nämligen vår personal. Vi har personal som dagligen utför så otroligt många olika men minst lika viktiga arbetsuppgifter för att företaget skall kunna serva våra kunder. Vissa har varit hos oss sedan flera år tillbaka, andra har nästan precis börjat sin resa hos oss. Nu är det dags att ni får träffa några av personerna ni möter ute på vägarna eller pratar med på kontoret.

Alla tidigare reportage hittar ni under denna sidan.

Idag träffar vi en av våra medarbetare på kontoret, närmare bestämt Emma som arbetar som transportledare.

Vem är du och vad gör du på Toys Transporter?

– Vem är jag… Jag är Emma, och arbetar som transportledare. Jag planerar och fördelar jobb på bilarna vi har ute. Detta har jag gjort sedan hösten 2021. Så jag är inne på mitt tredje år nu hos Toys Transporter och trivs bra.

Hur ser din bakgrund ut, vad gjorde du innan du kom hit?

– Jag gick handel på gymnasiet men så hamnade jag här. Jag halkade in på tjänsten som värdetransportör på ett bananskal egentligen och lite samma var det här med jobbet hos Toy. Jag jobbade med värdetransporter i 7-8 år, sedan på larmcentral.

– Min barndomskompis sambo som jobbade på Toys Transporter ringde en dag och tyckte att jag skulle jobba hos Toys. Sedan blev jag kallad till möte och på den vägen är det.

Du gick från att köra värdetransport till att nu planera följebilar och dispensansökningar, var det en stor omställning?

– Ja väldigt stor. Helt ny bransch, helt andra regler. Kanske inget man tidigare tänkt eller funderat över men det var väldigt stor skillnad och många nya saker att ta till sig. 

– Omställningen var stor och jag har aldrig varit så trött tidigare tror jag. Men på ett bra sätt. Det finns en gräns för hur mycket hjärnan kan ta in och jag lär mig fortfarande nya saker här.

– När jag satt och planerade värdetransporter handlade det om några enstaka bilar isolerat till Skåne. Nu är det många fler bilar och över hela Sverige.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

– Finns verkligen ingen typisk arbetsdag här.

När är en arbetsdag som bäst?

– När en arbetsdag varit riktigt stökig och saker strulat men vi löst det. Då mår man bra när man går hem, när allt är klart och löst sig.

– Sedan vill jag passa på att säga att just när vi har stökiga dagar, så är jag så himla glad över att vi har den sammanhållningen och den team spirit som vi har, för tillsammans löser vi verkligen allt. Vi på kontoret tillsammans med alla våra glada medarbetare ute på vägarna. 


Du sitter på kontor hela dagarna, kollegorna pratar i telefon och knappar på tangentborden, vilken musik föredrar du för att skapa bra atmosfär på kontoret?

Oh, det är så olika. Att ha musik i bakgrunden är jätteviktigt för det hjälper liksom till, men musiksorten som vi har nu styrs lite av vilket humör Toy är på.

Just nu är det mycket Guldkanalen, men ibland så drar han igång Rockklassiker istället. Då blir det ös!

Vill du utbilda dig till vägtransportledare eller söka jobb hos oss? Håll koll på vår hemsida och ta en titt på våra kommande kursdatum: toystransporter.se/vtl-utbildning/ eller kontakta oss redan idag.

Läs våra tidigare artiklar: